Veggavisen er Nettavisens leserbrevspalte og debattfora. Et sted for meninger, debatter og arrangementer.

Veggavisens debattredaktør er Jon Hagebø

Meldinger fra Nettavisen

Klikk på ønsket område for å delta i debattene:
Politikk
Fotball
Musikk
Spill
Nett på sak
Sjakk
It, data og mobil

8044 medlemmer

Se alle

Veggavisen er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Per A.
1
Et innlegg av Mathilda E.
1
Et innlegg av Arthur K.
1
Et innlegg av Knut B.
1

Veggavisen er Nettavisens leserbrevspalte og debattfora. Et sted for meninger, debatter og arrangementer.

Alle som ønsker det kan opprette en sone her på Veggavisen basert på interesse eller meninger. Her viser vi et utvalg av nye bidrag fra soner i nettverket til Veggavisen.

Exclamation_desat_24

Et storting uten noen respekt for menneske rettigheter.

Exclamation_desat_24

Stortingets spørjetime - som Colosseum i Roma?

Exclamation_desat_24

Paris - I kollektivtrafikkens høyborg

I Norge sliter vi med dårlige kollektivtilbud over hele landet. For å bedre situasjonen så er vi nødt til å se til utlandet. Paris er kroneksempelet på en storby som har lykkes med kollektivtrafikken.

Exclamation_desat_24

Endelig kommer en forbedret Arbeidsmiljølov

Regjeringen og sammarbeidspartiene er enige om at fast arbeid skal være hovedregelen, men det skal gis generell adgang til midlertidig ansettelser. Adgangen til dette blir redusert fra fire til tre år i forhold til hva som var i det opprinnelige forslaget. Avtalen åpner videre for ti timers arbeidssager etter individuelle avtaler. Den øvre grensen for mye du kan jobbe i løpet av en enkelt uke, begrenses til 50 timer. En gjennomsnittsberegning over en periode på åtte uker skal sikre at dagens rammer for månedsbasis og årsbasis holdes uendret. De er også enige om tiltak som skal styrke varslernes situasjon på en rekke arbeidsplasser. I tillegg innebærer avtalen at ingen bedrifter kan ha lavere bedriftsintern øvre aldersgrense enn 70 år. 70-årsgrensen for oppsigelse etter arbeidsmiljøloven heves til 72 år.

Exclamation_desat_24

Arbeidstakere og trygdede betaler prisen

Det spiller ingen rolle hvem som styrer, var det mange arbeidstakere og trygdede som sa foran Stortingsvalget i 2013 – og en del av de stemte på de arbeidstaker-/ trygdefiendtlige partiene Fremskrittspartiet, Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti.

Exclamation_desat_24

Norwegian - internasjonalt symbol på fagforeningsknusing?

Skatteplanlegging, fagforeningsknusing og sosial dumping satt i system??? Er det akkurat det Bjørn Kjos og Norwegian skal være sitt varemerke?

Exclamation_desat_24

Midlertidige jobber

Det kan virke som om enkelte studenter tror at man må gjennomføre Fremskrittspartiet-/ Høyre-regjeringens forslag til midlertidige ansettelser for at studenter skal få seg jobber ved siden av studier. Det er feil.

Exclamation_desat_24

Fremskrittspartiet og Høyres prosjekt?

Fremskrittspartiets og Høyres store prosjekt synes å være:

Exclamation_desat_24

Tenker du over hva slags arbeidsmiljø andre kan ha?

Når du reiser på ferie til Syden – tenker du på hvordan arbeidsmiljøet er til de som befordrer deg, eller for de tar hånd om deg? Alt for at «du skal reise billig». Tenker du på sikkerhet, og hvordan du føler deg etter tilsvarende lange vakter?

Exclamation_desat_24

Venstre tar Norge enda lengre til høyre?

Kristelig Folkeparti ser at rollen som støtteparti for Fremskrittsparti-/ Høyre-regjeringen har en svært høy pris, og vurderer for tiden hele samarbeidsavtalen om vi skal tro det som står i media. Dersom Kristelig Folkeparti trekker seg ut, står vi i fare at landet trekker enda lengre til høyre i det politiske landskapet. I mange saker står Venstre som kjent langt til høyre for Fremskrittspartiet – eksempelvis i synet på arbeidslivspolitikken og fagforeningsknusing!

Exclamation_desat_24

Appell ad Arbeidsmiljøloven

Appell 28_01_2015 – Otta.

Exclamation_desat_24

Arbeidsmiljøloven blir bedre for alle

Dagens Arbeidsmiljø er fleksibel og med de endringer som nå vedtas blir loven enda mer fleksibel. Det er en fordel for arbeidstakere og arbeidsgivere at forholdene legges til rette for mer fleksibel bruk av bemanning når det er behov for det. Fra før av jobbes det mye på lørdager uten at det har utløst behov for åpne barnehager på lørdager for arbeidernes unger. Om det nå skulle bli behov for åpne barnehager på lørdager og søndager, hva så? Skapes det behov for flere til å jobbe i både barnehager og butikker så er det en vinn-vinn situasjon for arbeidstagere. Både ved å få mer personlig frihet ved å kunne handle når de vil samt at fler arbeidsplasser skapes. Vikarbyråene har poppet opp som arbeidsformidlinger over det ganske land. I dag har vikarbyråene en stor markedsandel av arbeidsmarkedet på Romerike. Jeg mener at en enda mer fleksibel AML vil bidra til at det blir lettere for arbeidsgivere å kunne ansatte arbeidsfolk når AML blir mer fleksibel. således vil arbeidere lettere kunne få fleksible arbeidsforhold direkte med bedriftene og således kunne unngå vikarbyråene. Når antall arbeidstimer for året ikke skal økes, så er det ingen øket arbeidsbelastning noen skal bli utsatt for. At kunder og arbeidstagere får mer valgfrihet er til det gode. Som Fremskrittspartipolitiker vil jeg ikke tilbake til lørdagsstengte butikker og NRK-monopol. Vil du?
Exclamation_desat_24

Ja til flere bingohaller!

I mange år har myndighetene ødelagt rammevilkårene for alle typer pengespill i Norge. Det siste er at man ødelegger for norske pensjonister som spiller bingo.

Exclamation_desat_24

NRK programmet "Debatt"

Politiske debatter har dessverre blitt mer et “idolprogram” enn realitetsorientert opplysende debattprogram. Generelt utarter programmene seg slik: To parter settes opp mot hverandre – hvor målet synes å være at den som har den morsomste/ mest treffende replikken blir stående som en slags «vinner» av debatten. Det eneste som snart mangler i slike programmer, er avstemningsknappen på hvilken debattant som er mest underholdende, og at folk skal ringe inn og stemme på hvem som var «best» i debatten, med distraherende dansere i bakgrunn.

Exclamation_desat_24

Nyttårsønske for Groruddalen - Groruddalen kommune

NYTTÅRSØNSKE FOR GRORUDDALENGRORUDDALEN KOMMUNE (?)

Kalender

Har du et arrangement du vil at flere skal vite om? Da kan du legge det inn her!

Se hele kalenderen

Kampsaker

«Det bør settes ned et utvalg til og revidere Grunnloven.»

Per-Arne
Ta standpunkt!
3 er positive
3 er kritiske

«Vi trenger forbud mot innavl av hunder, og obligatorisk helseattest ved alle registreringer av rasehunder.»

Person_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenTa standpunkt!
User_128x128
11 er positive
2 er kritiske

«“Skal persontrakkasering rettsforfølges?” »

Person_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenTa standpunkt!
User_128x128
17 er positive
3 er kritiske

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Veggavisen. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Veggavisen

Soner vi anbefaler