Veggavisen er Nettavisens leserbrevspalte og debattfora. Et sted for meninger, debatter og arrangementer.

Veggavisens debattredaktør er Jon Hagebø

Meldinger fra Nettavisen

Klikk på ønsket område for å delta i debattene:
Politikk
Fotball
Musikk
Spill
Nett på sak
Sjakk
It, data og mobil

8047 medlemmer

Se alle

Veggavisen er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Gro H.
1

Veggavisen er Nettavisens leserbrevspalte og debattfora. Et sted for meninger, debatter og arrangementer.

Alle som ønsker det kan opprette en sone her på Veggavisen basert på interesse eller meninger. Her viser vi et utvalg av nye bidrag fra soner i nettverket til Veggavisen.

Exclamation_desat_24

Skam over Norge og EU

Nå drukner flyktninger i tusentall i Middelhavet, og Verken EU eller Norge gjør nesten ingenting for å hinder dette. De er mer opptatt av å hinder flyktningene inn i Europa enn å hjelpe flyktningene. Jeg kaller dette for kynisme og umenneskelighet. Jeg sitter her og tenker tilbake til slutten av 1970 tallet da vi fikk masse båtflyktninger fra Vietnam. Dengang sa den Norske regjering at alle båtflyktninger som ble tatt opp på norske skip fikk komme til Norge. Nå tuer regjeringen sine hender og henviser til EU og svarer ikke på Rederforbundet når de tilbyr å ha skip for å ta opp flyktninger. Hvor mange skal dø for FN anklager EU og EØS for deltagelse i folkemord. Sant brudd plikten som man for å hjelpe i havsnød. DVS. brudd på internasjonal sjørett. Skam dere.

Exclamation_desat_24

Steng bingohallane!

Exclamation_desat_24

Finland irritert på grunn av spilltilbydere

Finske politikere har uttrykket store bekymringer ovenfor de operatørene som tilbyr nettspill til det finske folket.

Exclamation_desat_24

HVILKEN VEI STYRES NORGE ?

De siste årene har det vært mye uro i norsk politikk, mer en vanlig. Det ser ut for at partiene står mer steilt og lenger fra hverandre, enn før.

Exclamation_desat_24

Hjelp til MS-sjuke!

Exclamation_desat_24

Et storting uten noen respekt for menneske rettigheter.

Exclamation_desat_24

Stortingets spørjetime - som Colosseum i Roma?

Exclamation_desat_24

Paris - I kollektivtrafikkens høyborg

I Norge sliter vi med dårlige kollektivtilbud over hele landet. For å bedre situasjonen så er vi nødt til å se til utlandet. Paris er kroneksempelet på en storby som har lykkes med kollektivtrafikken.

Exclamation_desat_24

Endelig kommer en forbedret Arbeidsmiljølov

Regjeringen og sammarbeidspartiene er enige om at fast arbeid skal være hovedregelen, men det skal gis generell adgang til midlertidig ansettelser. Adgangen til dette blir redusert fra fire til tre år i forhold til hva som var i det opprinnelige forslaget. Avtalen åpner videre for ti timers arbeidssager etter individuelle avtaler. Den øvre grensen for mye du kan jobbe i løpet av en enkelt uke, begrenses til 50 timer. En gjennomsnittsberegning over en periode på åtte uker skal sikre at dagens rammer for månedsbasis og årsbasis holdes uendret. De er også enige om tiltak som skal styrke varslernes situasjon på en rekke arbeidsplasser. I tillegg innebærer avtalen at ingen bedrifter kan ha lavere bedriftsintern øvre aldersgrense enn 70 år. 70-årsgrensen for oppsigelse etter arbeidsmiljøloven heves til 72 år.

Exclamation_desat_24

Arbeidstakere og trygdede betaler prisen

Det spiller ingen rolle hvem som styrer, var det mange arbeidstakere og trygdede som sa foran Stortingsvalget i 2013 – og en del av de stemte på de arbeidstaker-/ trygdefiendtlige partiene Fremskrittspartiet, Høyre, Venstre og Kristelig Folkeparti.

Exclamation_desat_24

Norwegian - internasjonalt symbol på fagforeningsknusing?

Skatteplanlegging, fagforeningsknusing og sosial dumping satt i system??? Er det akkurat det Bjørn Kjos og Norwegian skal være sitt varemerke?

Exclamation_desat_24

Midlertidige jobber

Det kan virke som om enkelte studenter tror at man må gjennomføre Fremskrittspartiet-/ Høyre-regjeringens forslag til midlertidige ansettelser for at studenter skal få seg jobber ved siden av studier. Det er feil.

Exclamation_desat_24

Fremskrittspartiet og Høyres prosjekt?

Fremskrittspartiets og Høyres store prosjekt synes å være:

Exclamation_desat_24

Tenker du over hva slags arbeidsmiljø andre kan ha?

Når du reiser på ferie til Syden – tenker du på hvordan arbeidsmiljøet er til de som befordrer deg, eller for de tar hånd om deg? Alt for at «du skal reise billig». Tenker du på sikkerhet, og hvordan du føler deg etter tilsvarende lange vakter?

Exclamation_desat_24

Venstre tar Norge enda lengre til høyre?

Kristelig Folkeparti ser at rollen som støtteparti for Fremskrittsparti-/ Høyre-regjeringen har en svært høy pris, og vurderer for tiden hele samarbeidsavtalen om vi skal tro det som står i media. Dersom Kristelig Folkeparti trekker seg ut, står vi i fare at landet trekker enda lengre til høyre i det politiske landskapet. I mange saker står Venstre som kjent langt til høyre for Fremskrittspartiet – eksempelvis i synet på arbeidslivspolitikken og fagforeningsknusing!

Kalender

Har du et arrangement du vil at flere skal vite om? Da kan du legge det inn her!

Se hele kalenderen

Mest anbefalt denne uken

Kurset passer for den som er ny med speilreflekskamera (Canon og Nikon) og ønsker kamera innføringskurs i en liten gruppe med praktisk gjennomgang av kamera. KNAPPER OG MENYER Du får en grundig gjennomgang av funksjoner og menyer på kameraet ditt. … Les hele

Kampsaker

«Det bør settes ned et utvalg til og revidere Grunnloven.»

Per-Arne
Ta standpunkt!
3 er positive
3 er kritiske

«Vi trenger forbud mot innavl av hunder, og obligatorisk helseattest ved alle registreringer av rasehunder.»

Person_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenTa standpunkt!
User_128x128
11 er positive
2 er kritiske

«“Skal persontrakkasering rettsforfølges?” »

Person_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenTa standpunkt!
User_128x128
17 er positive
3 er kritiske

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Veggavisen. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Veggavisen

Soner vi anbefaler