Veggavisen er Nettavisens leserbrevspalte og debattfora. Et sted for meninger, debatter og arrangementer.

Veggavisens debattredaktør er Jon Hagebø

Meldinger fra Nettavisen

Klikk på ønsket område for å delta i debattene:
Politikk
Fotball
Musikk
Spill
Nett på sak
Sjakk
It, data og mobil

8044 medlemmer

Se alle

Veggavisen er en sone på Origo.

Annonse

Aktive samtaler i vår region

Et innlegg av Jørund H.
1

Veggavisen er Nettavisens leserbrevspalte og debattfora. Et sted for meninger, debatter og arrangementer.

Alle som ønsker det kan opprette en sone her på Veggavisen basert på interesse eller meninger. Her viser vi et utvalg av nye bidrag fra soner i nettverket til Veggavisen.

Exclamation_desat_24

Ja til flere bingohaller!

I mange år har myndighetene ødelagt rammevilkårene for alle typer pengespill i Norge. Det siste er at man ødelegger for norske pensjonister som spiller bingo.

Exclamation_desat_24

NRK programmet "Debatt"

Politiske debatter har dessverre blitt mer et “idolprogram” enn realitetsorientert opplysende debattprogram. Generelt utarter programmene seg slik: To parter settes opp mot hverandre – hvor målet synes å være at den som har den morsomste/ mest treffende replikken blir stående som en slags «vinner» av debatten. Det eneste som snart mangler i slike programmer, er avstemningsknappen på hvilken debattant som er mest underholdende, og at folk skal ringe inn og stemme på hvem som var «best» i debatten, med distraherende dansere i bakgrunn.

Exclamation_desat_24

Nyttårsønske for Groruddalen - Groruddalen kommune

NYTTÅRSØNSKE FOR GRORUDDALENGRORUDDALEN KOMMUNE (?)

Exclamation_desat_24

Ulovlige gebyre på legekontorene

Mange legekontor tar gebyr for å betale med kort i dag på betalingsautomaten som de har fått på sine kontorer. Melin Medical AS er det som har innført dette på tross av at det ikke er tillatt. Derfor har prøver de nå å få helsedepartement til å godta at det kan gjøres, men har begynt å kreve inn dette gebyret i vente på at det forhåpentlig skal bli godtatt. I samtale med Finanstilsynet så er det ikke lovlig med slike gebyrer i dag. Og det er heller ikke lovlig i forhold til standardavtalen med bankene om bruk av betalingsterminal fra dem. Tenk også på minstepensjonistene. Spesielt dem som ikke har bodd i Norge i 40 år før de blir pensjonist. De har en meget lav utbetaling. Mange av disse, har får ikke mer utbetalt en knappe 6000 i mnd. For dem er betyr dette mye.

Exclamation_desat_24

Hvordan bygge nye kommuner?

Det å bygge en kommune, kan sammenlignes med når man planlegger å bygge et hus. Et hus trenger en grunnmur, et hus og et innhold.

Exclamation_desat_24

Tilrettelegges det for bruk av billig utenlandsk arbeidskraft?

Fremskrittspartiet-/ Høyre-regjeringen vil endre Arbeidsmiljøloven hva angår bruk av midlertidige ansettelser, og innføre fleksibilitet hva angår arbeidstid. Spørsmålet er, driver regjeringen å tilrettelegger for bruk av billig utenlandsk arbeidskraft i Norge? Arbeidstakere som i tilfelle vil være tilgjengelig for arbeidsgivere 24 timer i døgnet, kan jobbe lange vakter, mange søndager etter hverandre, og pendle? Kan motivene for lovendringen være at det er billigere å importere arbeidskraft fra lavkostland, fremfor å flytte virksomheter ut?

Exclamation_desat_24

Høring - forslag til endringer i politiloven og ekomloven - mobilregulerte soner mv.

Ønsker vi en den overvåking som de foreslår her av deg og meg? Jeg mener mener Nei. Siden dette er noe som gjender deg og meg så har vi rett til å svare på den Så send ditt Nei til dem inne høringsfristen, be gjerne andre å gjøre det samme, og la det bli en nasjonal aksjon mot dette lovforslaget, slik at regjæringe ser at dette er uønsket i landet. Jo flere som sender inn jo større sjanse har vi for å stoppe det.

Exclamation_desat_24

Midlertidige ansettelser og ringevikarer

Det er oppstått stor skepsis til regjeringens forslag til endringer i Arbeidsmiljøloven – om å tillate utstrakt, permanent bruk av midlertidige ansettelser? Samt det å sette arbeidstakernes beskyttelse av fritiden mer eller mindre ute av spill gjennom å endre arbeidstidsbestemmelsene. For det første handler dette om hensynet til arbeidstakernes lovmessige rettigheter til å ha trygge gode arbeidsplasser, og generell rettssikkerhet innenfor arbeidslivet. For det andre handler dette om dramatiske negative endringer i arbeidstakernes lønns- og arbeidsvilkår. Eller sagt med andre ord – vi snakker om fremtidens arbeidsliv for våre barn, barne-barn og fremtidige generasjoner – et arbeidsliv som også barna/barne-barna til stemmegiverne til de borgerlige partiene også skal ta del i.

Exclamation_desat_24

Tilrettelegger regjeringen for billig utenlands arbeidskraft?

Dagsavisen skriver om Abelia-direktør, Hilde Widerøe Wibe, som «jubler over fleksibel Arbeidsmiljølov» den 30.12.2014. Artikkelen er lukket på nett, så jeg legger ved en link fra rbnett som illustrerer noe av det som fremkommer i Dagsavisen.

Exclamation_desat_24

Ad Arbeidsmiljøloven

Exclamation_desat_24

Siv Jensen trenger visst realitetsorientering?

Fremskrittspartiets leder, og finansminister, Siv Jensen mener at årsaken til Fremskrittspartiets tilbakegang skyldes de rød-grønnes “svartmaling” av regjeringens politikk. Videre hevder hun at det er «bagatellene» i statsbudsjettet som er blitt svartmalt, og ødelagt for regjeringen.

Exclamation_desat_24

Ad forslag til endringer i Arbeidsmiljøloven III

Exclamation_desat_24

Ad forslag til endringer i Arbeidsmiljøloven II

Exclamation_desat_24

Ad forslag til endringer i Arbeidsmiljøloven I

Exclamation_desat_24

Når ble lureri representativt for demokratiet?

Av Odd Erik Kokkin (distriktssekretær LO) og Jørund Hassel (distriktssekretær, LO Stat for Hedmark, Oppland, Oslo og Akershus

Kalender

Har du et arrangement du vil at flere skal vite om? Da kan du legge det inn her!

Se hele kalenderen

Kampsaker

«Det bør settes ned et utvalg til og revidere Grunnloven.»

Per-Arne
Ta standpunkt!
3 er positive
3 er kritiske

«Vi trenger forbud mot innavl av hunder, og obligatorisk helseattest ved alle registreringer av rasehunder.»

Person_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenTa standpunkt!
User_128x128
11 er positive
2 er kritiske

«“Skal persontrakkasering rettsforfølges?” »

Person_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenPerson_greenTa standpunkt!
User_128x128
17 er positive
3 er kritiske

Soner i vår region

Alle som ønsker det kan opprette en sone på Veggavisen. Her viser vi et utvalg av soner. Opprett din egen sone

Soner fra Veggavisen

Soner vi anbefaler